Bussterminalen i Slussen

April 20th, 2014

Stockholm vill inte ha nÄgon bussterminal i Slussen. Stockholm vill att vi som bor i Nacka och VÀrmdö kommuner skall Äka tunnelbana till Stockholm istÀllet, men den tunnelbanan som skall byggas nÄgon gÄng i framtiden kommer inte att ha kapacitet för det. Kanske om det blir tvÄvÄningstÄg och dubbla spÄr Ät varje hÄll. Tunnelbanan kommer inte att vara fÀrdigbyggd pÄ mÄnga, mÄnga Är.
Tunnelbanan mÄste gÄ Ànda frÄn Hemmesta för att slippa en jÀttestor bussterminal vid Nacka Forum.
I dagslÀget rÀcker inte ens den nuvarande fallfÀrdiga bussterminalen i Slussen till för alla bussarna vi kör nu. Vi mÄste under 2014 fÄ ett kompletterande alternativ eftersom Slussen redan nu Àr överfull i rusningstid och dÀrför kan vi inte utöka kapaciteten pÄ busstrafiken frÄn Nacka och VÀrmdö sÄ som behövs.
Det finns okunniga mÀnniskor som tror att vi kan köra bussarna till Gullmarsplan istÀllet, men det Àr redan överfullt dÀr ocksÄ och inte heller finns det plats att bygga ut den bussterminalen. Dessutom Àr det endast gröna linjens tunnelbana som gÄr dÀr.
Det Àr brÄttom. Det Àr busskaos i rusningstid. Vi behöver en ny Slussenterminal nu, inte senare.

Moderna FörsÀkringskassan

January 17th, 2009

FörsÀkringskassans lÀkare bestÀmmer om man fÄr vara sjuk eller inte, han som man aldrig kan trÀffa. Han kollar i FörsÀkringskassans bankkonto istÀllet
och avgör pÄ det viset om man fÄr vara sjuk eller inte.

InsÀttningsgarantin hos bankerna höjd

October 6th, 2008

Uppdaterad 11 mars 2011.
Regeringen föreslog ett antal förÀndringar i den statliga insÀttningsgarantin.
I en lagrÄdsremiss hette det bland annat att ersÀttningar ska betalas ut snabbare, att Finansinspektionen ska kunna besluta om garantin ska trÀda in samt att skyldigheten att informera om garantin skÀrps. LagÀndringarna föreslÄs trÀda i kraft den 1 juli 2011.
Garantin innebÀr att en banks kunder garanteras ersÀttning för sin behÄllning i banken om denna försÀtts i konkurs.
DN

Uppdaterad januari 2011.
InsÀttningsgarantin för bankkunderna Àr numera 100 000 Euro per kund och per bank. Om du har flera konton i en bank fÄr du alltsÄ inte större garanti Àn 100 000 Euro i den banken. För att kringgÄ detta mÄste du ha konton i olika banker med max 100 000 Euro per bank.
Fakta om insÀttningsgarantin.
Sveriges Riksdag.

Ta inte ut pengarna frÄn banken! Om folk tar ut sina pengar förvÀrras bankkrisen i takt med att pengarna försvinner ur bankerna.

HyresrÀtten i focus för habegÀret

April 26th, 2008

Jag hittade en insÀndare i DN som beskriver sÄ bra varför de rika borgarna vill avskaffa hyresrÀtten.
“Nu förvandlas lĂ€genheterna till bostadsrĂ€tter, dĂ€rför att det Ă€r sĂ„ provocerande för vissa grupper att de inte omedelbart kan köpa sig det de pekar pĂ„.”
Hela insÀndaren finns hÀr via denna lÀnk.
De som bor i hyresrÀtt mer eller mindre kastas ut frÄn sina hem. Alla vill inte ombilda till bostadsrÀtt eftersom det blir mycket dyrare dÄ och att grannsÀmjan förstörs.
LÄt er inte luras att ombilda er hyresrÀtt till bostadsrÀtt. Det Àr inte alls sÄ bra som det kan verka.
HÀrdsmÀlta efter ombildningar.
Turerna kring omvandlingen av hyresrÀtterna i kvarteret Ringen pÄ Södermalm i Stockholm fortsÀtter.

Chockhöjda hyror

February 2nd, 2008

Nu vill regeringen skrÀmma bort folk frÄn hyresbostÀderna.
En ny sorts marknadshyror kan ge drastiska hyreshöjningar pÄ delar av den svenska hyresmarknaden för att minska köerna till hyresbostÀderna. MÄnga fÄr dÀrmed lÀmna sina bostÀder och flytta ut i glesbygden dÀr det inte finns nÄgra jobb och intresset för hyresbostÀder kommer dÀrmed att minska, endast de rika har rÄd att bo. Ett fiffigt sÀtt att minska köerna anser de rika borgarna.
Dagens Nyheter / Svenska Dagbladet / di.se

Privatiseringen av skolor

November 16th, 2007

Privatiseringen av skolorna verkar inte alls bra. Nu gÄr pengarna till reklam istÀllet för till utbildningen.
Sveriges Radio

UtförsÀljningen av Sverige

December 3rd, 2006

Den hÀr hysterin borgarna kör med, att sÀlja bort allt vi Àger i Sverige till utlÀndska företag Àr en rysare av stora mÄtt. Det orsakar att Sverige tjÀnar snabba pengar pÄ mycket kort tid och dÀrefter har vi ingenting kvar. TillgÄngarna Àr dÀrefter borta. NÄgra inkomster fÄr vi inte mer. TvÀrstopp.

SjÀlv bor jag i hyreslÀgenhet sedan 70-talet i ett allmÀnnyttigt kommunalt bostadsföretag och Àr mycket nöjd med det och tÀnkte fortsÀtta bo kvar. Men nu vill ett utlÀndskt företag köpa det kommunala bostadsföretaget och omvandla det till bostadsrÀtter sÄ att det utlÀndska företaget kan plocka ut stora snabba pengar frÄn oss som bor hÀr.
Borgarna som styr vÄr kommun Àr konstigt nog bara glada över detta. Problemet Àr att mÄnga av oss inte har rÄd att slÀnga ut sÄ stora pengar och mÄnga mÄste ta banklÄn pÄ miljontals kronor. Hur bra Àr sÄdant för oss som Àr lite Àldre och inte har stora feta bankkonton och inte kan betala tillbaka lÄnet pÄ sÄ kort tid som det blir frÄgan om? MÄnadskostnaden blir enormt hög. Det var förr man som hyresgÀst kunde tjÀna pengar pÄ sÄdant hÀr, men inte numera.
Troligen mÄste vi flytta till nÄgon billigare bostad, men det finns inget billigare hÀr i nÀrheten av Stockholm, sÄ det blir nog till Norrland vi fÄr flytta, men dÀr finns ju inga jobb. DÀrför blir vi arbetslösa ocksÄ. Inte heller finns vÀnner, bekanta och slÀkten dÀr.

Aberdeen Property InvestorsVÀrmdöbostÀder

Borgarna vet inte, eller struntar totalt i vad de stÀller till med för oss som inte tillhör de rika borgarna.
Det Àr stor brist pÄ hyresrÀtter men ÀndÄ vill borgarna omvandla alla hyresrÀtter till bostadsrÀtter. Mycket mÀrkligt att ideologier kan ta över allt sunt förnuft pÄ det hÀr viset. Det pÄminner om religion.

Snart har borgarna sÄlt hela Sverige och svenskarna mÄste flytta till nÄgot annat land. Vi mÄste stoppa denna förskingring av svenskarnas tillgÄngar.

EU stÀller ocksÄ till det för oss.
EU-beslut kan chockhöja din hyra.
HyresgÀstföreningen: De har rÀknat Ät helsicke fel.
Riskabelt att bo i bostadsrÀttsförening.
Att ombilda kan bli en rejÀlt dyr affÀr.

Stöld av metall

September 15th, 2006

Snart kan man inte Äka tÄg eftersom utrustningen Àr stulen!
Det hÀr drabbar Àven tunnelbanan i Stockholm varje vecka.
Göteborgs-Posten: Kopparstöld försenar tÄgen.
TÄgen mellan Göteborg och TrollhÀttan försenades sedan kopparkabeln som anvÀnds för signalerna stulits under natten.
Kopparkabeln anvÀndes för signalsystemet pÄ det nya dubbelspÄret mellan Flunbo och Torbacken pÄ Bergslagsbanan nordost om Lilla Edet. NÀr kabeln kapades vid 6-tiden pÄ morgonen slog signalerna om till rött och under dagen passerade tÄgen med lÄg fart.
För andra gÄngen pÄ tvÄ veckor stoppas tÄgtrafiken mellan Göteborg och TrollhÀttan.
Koppartjuvar saboterade för 600.000 kr.
Stölder av metall ökar stort.
Kopparstöld orsakade spÄrvagnsstopp.
Stulen koppar samlas i Göteborg.
Kopparstölderna har blivit en samhÀllsfara.
Fullt krig mot landets metalltjuvar.
Kabelstöld ledde till tÄgförseningar.
Livsfarlig kopparstöld orsakade elavbrott.
Kopparstölder hotar infrastrukturen.
Koppartjuvar nÀra grillas av 10 000 volt.
Dramatisk ökning av metallstölder.

Vandalisering

July 20th, 2006

Jag tycker det kÀnns sÄ hopplöst med all vandalisering vi drabbas av i allt större utstrÀckning.
Det Àr t.ex. skolor och daghem som brÀnns upp och massor med annat som bara förstörs t.ex. i kollektivtrafiken, sÄdant som vi betalat.
Förskola i Alby nedbrunnen.
En fyr som plundrats.
Koppartjuvar plundrar kyrkogÄrdar.
Kopparstölder.
HÄllplatskur nerbrÀnd.

TjÀna pengar pÄ andras nöd

July 17th, 2006

Numera försöker folk hellre tjÀna pengar pÄ att fotografera folk i nöd med mobiltelefonen Àn att ringa rÀddningstjÀnsten!
Artikel hos Sveriges Radio