HÀftigare vÀder

August 16th, 2011

PÄ grund av den globala uppvÀrmningen blir vÀdret allt hÀftigare, t.ex. vÄldsamma regnvÀder dÀr det kommer ner massor med regn pÄ mycket kort tid blir allt vanligare. Det orsakar översvÀmningar eftersom vattnet inte hinner sugas upp i marken. SMHI sÀger att den extrema nederbörden har ökat i Sverige.
Inne i vÄra samhÀllen finns det inte ens nÄgon mark som kan suga upp vattnet. DÀr mÄste ett avloppssystem klara av det istÀllet och det brukar inte vara dimensionerat för dagens regnmÀngder pÄ sÄ kort tid. Resultatet blir att vattnet rinner baklÀnges in i husens kÀllarvÄningar via avloppet istÀllet.
Det gÀller att bygga husen tillrÀckligt högt sÄ att de inte riskerar översvÀmning, men folk Àr naiva och tror inte att just de kan drabbas.
TÀnk pÄ att försÀkringen inte tÀcker alla typer av översvÀmningsskador.
Även övrig infrastruktur behöver byggas sĂ„ att de klarar översvĂ€mningar.

– ExtremvĂ€der. Filmer.
– ExtremvĂ€der. Bilder.
– Sveriges Radio
– SvD
– SvD
– GP
– GP
– VG
– VG
– Berlingske
– Berlingske
– Berlingske

Snökaos i busstrafiken

February 13th, 2011

10-11 februari 2011 hade vi ett snöovÀder klass 2 enligt SMHI och det kom cirka 30 cm snö och blÄste över 20 m/s i StockholmsomrÄdet.
Morgonen – förmiddagen 11 februari stĂ€lldes all busstrafik in i StockholmsomrĂ„det. Vid 12-tiden började busstrafiken delvis komma igĂ„ng.
Snöröjningen fungerade dÄligt eftersom den som vanligt startade för sent och inte körde tillrÀckligt ofta pÄ samma vÀgar.
Dagens busstrafik klarar inte av att köras pÄ sÄdant underlag som bestÄr av mycket snö med is inunder. DÀcken greppar inte.
Den största anledningen till att bussarna fastnar Àr att det saknas lagkrav pÄ riktiga vinterdÀck för bussar!
1 december 2009 ökades lagkravet pÄ dÀcksmönstret vid vinterkörning för lastbilar och bussar frÄn 1,6 mm till 5 mm mönsterdjup och det var en stor förbÀttring, men det rÀcker inte. Det behövs vinterdÀck med rÀtt gummiblandning och lÀmpligt vintermönster pÄ vintern.
Man borde Ätminstone byta till nya dÀck i oktober varje Är, men det gör man inte av kostnadsskÀl. Företagen prioriterar istÀllet vinstintresset. Det Àr inte seriöst. Vi transporterar ju mÀnniskor.
Vi har Àven problem med vissa busskonstruktioner som inte Àr lÀmpliga för vinterkörning.
Dessutom finns det mÄnga förare som inte klarar av att köra i halka. Det handlar t.ex. om att inte gasa pÄ för mycket sÄ att hjulen spinner och det gÀller Àven att aldrig stanna i uppförsbackar trots att det finns hÄllplatser i uppförsbackar. SÄdana hÄllplatser skall man ignorera.
Det handlar Àven om att aldrig stressas att köra för fort pÄ grund av tidtabellen eller stressade resenÀrer som har brÄttom. NÀr det Àr halka har man aldrig brÄttom!
Vid nÄgra tillfÀllen per Är fÄr man faktisk acceptera att man inte kan komma fram i tid eller inte ens komma fram överhuvudtaget. Vi kan inte klara av det alla dagar pÄ Äret. Det Àr bara att acceptera att vÀdret kan stÀlla till det ibland. Folk har alldeles för brÄttom.
Numera upphandlar man busstrafiken enligt lagen om offentlig upphandling (LOU) och dÀrmed lÀgger de privata trafikföretagen sÄ lÄga anbud att de inte ha rÄd att utrusta bussarna med frÀscha vinterdÀck pÄ vintrarna. Det behövs lagkrav för att de skall göra det.
Förr brukade man inte stÀlla in busstrafiken helt nÀr det var snöovÀder, men det gör man oftare idag av ekonomiska skÀl. Det kostar att bÀrga bussar och reparera dem efter missöden i ovÀdren och det kostar att ha dessa trasiga bussar stÄende. Busstrafik Àr affÀrsverksamhet idag och samhÀllsnyttan kommer i andra hand.
FrÀscha och riktiga vinterdÀck med lÀmpligt mönster pÄ alla hjul och vinterutbildade förare Àr det snabba och billiga sÀttet att fÄ betydligt pÄlitligare busstrafik pÄ vintern.

Uppdatering: 2013-01-01 Infördes en ny lag som krĂ€ver vinterdĂ€ck pĂ„ drivhjulen för tunga fordon vid vintervĂ€glag. Äntligen!
Nu vill vi ha vinterdÀck Àven pÄ de andra hjulen sÄ att det gÄr att styra och bromsa vid vintervÀglag.

Riktig vinter

January 2nd, 2010

VintersÀsongen 2009-2010 fick vi en riktig vinter i StavsnÀs.
Det var minusgrader hela vintern.
22 februari hade vi -25°C klockan 7:16
Helgen 19-21 februari kom det 50 cm snö.
Den totala snömÀngden blev 2,5 meter.
HÀr min vÀdersida med webkamera

Snöstorm

November 23rd, 2008

PÄ mÄndagsmorgonen 6:28 började jag köra min buss i snöstormen mellan StavsnÀs och Slussen och Sollenkroka. Jag gillar verkligen att köra buss nÀr det Àr snöstorm. Det skall helst vara svÄrt och Àventyrligt, dÄ trivs jag.
Trafiken var helt instÀlld för alla SL-bussar i NorrtÀljeomrÄdet samt Ljusterö, förutom 639 och 676 sedan kl 18:15 pÄ grund av halka. De flesta bussarna har troligen undermÄliga dÀck, det brukar de ha. De fick över 50 cm snö sÄ det var ju inte sÄ konstigt.

Flygtrafiken har haft problem i flera dagar.
Massor med hushÄll har haft strömavbrott i flera dagar.

37 m/s ÖrskĂ€r
35 m/s Söderarm
28 m/s StavsnÀs. 20 cm snö.

Jag har spelat in ljudet hur det lĂ€t utanför mitt fönster 20:40 – MP3
Man kan höra ett par bussar till höger och nÄgra mopeder och hur det blÄser lite.

Min webkamera.
Min kusins lilla vÀderstation pÄ Djurö.
En del Àldre bilder finns hÀr.

Första snön

October 29th, 2006

Söndagen den 29 oktober 2006 klockan 8:30 kom första snöfallet för sÀsongen i StavsnÀs.
Det var inte lÀnge sedan vi hade sommarvÀrme.
Klicka pÄ bilden för att se den bÀttre.
Första snön 2006
PÄ onsdag 1 november skall det bli ett nytt snövÀder som strÀcker sig ner i södra Sverige.

Storm

October 25th, 2006

Fredagen den 27 oktober blev det storm i södra och norra Sverige. Den kraftigaste sedan stormen Gudrun för snart tvĂ„ Ă„r sedan. Över 30000 blev utan el. Massor med snö föll i delar av Norrland.
PÄ tisdag 31 oktober kommer ett nytt ovÀder in över södra Sverige samtidigt med kyla. Det blir inte sÄ starka vindar, men snöfall i kombination med kyla kan göra det besvÀrligt.

VĂ€xthuseffekten

July 22nd, 2006

VÀrmerekorden slÄs lite dÄ och dÄ numera.
I Tjeckiens huvudstad Prag har ett 141 Är gammalt vÀrmerekord slagits sedan temperaturen i veckan översteg 34 grader.
I Storbritannien har de varmaste julidagarna nÄgonsin uppmÀtts nÀr termometrarna visade 36,7 grader. I Londons tunnelbana har temperaturer upp till 50 grader uppmÀtts i vagnarna.
VÀrmen och torkan förstör skördarna runtom i Europa.
År 2003 dog cirka 30000 mĂ€nniskor nĂ€r en vĂ€rmebölja drabbade mellaneuropa.
Aftonbladet.
Dagens Nyheter.
ÖversvĂ€mningar i Dalarna.
LĂ„gt grundvatten.

I Antarktis vid Sydpolen Àr temperaturen runt 75 minusgrader sÄ hÀr Ärs!

Varmt

July 8th, 2006

Trots nystartad semesterperiod tycker jag att det Àr lite vÀl varmt. Det Àr inte lÀtt att sova nÀr det Àr +26°C i sovrummet. Att balkongdörren finns just i sovrummet och vidöppen hjÀlper föga.
Vi hade +35°C i bussen som jag körde igÄr nÀr det var +32°C utanför.

VĂ„rblomma

April 21st, 2006

VĂ„rens blomma
19 april hittade jag min första blÄsippa, men nÀr jag tog bilden ovan den 20 april var det mulet och regn.
Dagen efter slog den ut i solskenet.

Klicka pÄ bilden om du vill se den större.

VÄren dÄ?

March 20th, 2006

Idag mÄndag 20 mars Àr det vÄrdagjÀmning.
PÄ söndag 26 mars blir det sommartid pÄ klockorna.
Hur Àr det med vÀdret dÄ?
Allt tyder pÄ att vintern Àr kvar Ànda in i nÀsta vecka.
Vad krÀvs för att det ska bli vÄr?