Bussterminalen i Slussen

Stockholm vill inte ha nÄgon bussterminal i Slussen. Stockholm vill att vi som bor i Nacka och VÀrmdö kommuner skall Äka tunnelbana till Stockholm istÀllet, men den tunnelbanan som skall byggas nÄgon gÄng i framtiden kommer inte att ha kapacitet för det. Kanske om det blir tvÄvÄningstÄg och dubbla spÄr Ät varje hÄll. Tunnelbanan kommer inte att vara fÀrdigbyggd pÄ mÄnga, mÄnga Är.
Tunnelbanan mÄste gÄ Ànda frÄn Hemmesta för att slippa en jÀttestor bussterminal vid Nacka Forum.
I dagslÀget rÀcker inte ens den nuvarande fallfÀrdiga bussterminalen i Slussen till för alla bussarna vi kör nu. Vi mÄste under 2014 fÄ ett kompletterande alternativ eftersom Slussen redan nu Àr överfull i rusningstid och dÀrför kan vi inte utöka kapaciteten pÄ busstrafiken frÄn Nacka och VÀrmdö sÄ som behövs.
Det finns okunniga mÀnniskor som tror att vi kan köra bussarna till Gullmarsplan istÀllet, men det Àr redan överfullt dÀr ocksÄ och inte heller finns det plats att bygga ut den bussterminalen. Dessutom Àr det endast gröna linjens tunnelbana som gÄr dÀr.
Det Àr brÄttom. Det Àr busskaos i rusningstid. Vi behöver en ny Slussenterminal nu, inte senare.

Comments are closed.