Fusk med märkning av kyl- och frysskåp

Marknaden fuskar överallt. Man kan inte lita på någon numera.
Lita inte på de energietiketter som är klistrade på kyl- och frysskåp. Det är slutsatsen av en stickprovskontroll som gjorts av den danska Elsparefonden. Åtta välkända varumärken seglade under falsk flagg.

Allra värst var LG-frysskåpet GC154GQW som hade en energiförbrukning 40 procent större än vad som deklarerats på energietiketten. Men Hoovers kyl- och frysskåp HVSP3887 kom inte långt efter med 32,4 procent större energiförbrukning än deklarerat.
Andra fuskmärkta skåp var Wasco FB-100H, som visade 23,8 procent större energiförbrukning än deklarerat samt Indesit Baan 13 som hade 20,1 procent större energiförbrukning.

Tillverkarna av de här åtta kyl- och frysskåpen har helt enkelt lämnat falska uppgifter om sina produkter. Därmed har både konsumenterna och Elsparefonden blivit vilseledda, säger Mads Lindevall på Elsparefonden i ett pressmeddelande.

Ny Teknik skriver om detta

One Response to “Fusk med m√§rkning av kyl- och fryssk√•p”

  1. Lasse Strömberg Says:

    Tipsa regeringen! De har ju förklarat krig mot allt fuskande så de kommer garanterat att göra något åt saken.