Drycken Red Bull är livsfarlig

Risken för hjärtattack och stroke ökar om du dricker Red Bull. Detta gäller även för unga personer. Och en enda Red Bull-burk räcker för att skada din hälsa, visar en ny studie.

Att Red Bull-drycken kan vara skadlig är egentligen inget nytt. Flera undersökningar har visat att de uppiggande ämnen som finns i drycken kan öka risken för störningar i hjärtats rytm.

Nya test
I den nya studien som gjordes i Australien upptäckte läkarna att det räckte med en burk för att skada hjärtat. Och att även unga personer kan drabbas av hjärtinfarkt och stroke i samband med intag av Red Bull-drycken.
Undersökningen genomfördes på några studenter. Efter att de drack 250 ml Red Bull steg deras blodtryck till riskabla nivåer.
РEfter en timme var deras värden onormala, säger läkaren Scott Willoughby, en av dem som genomförde studien, till Daily Mail.

Farliga ingredienser
Enligt läkarna är det två ingredienser i Red Bull som gör drycken farlig. En av dem är koffein och den andra är taurin. Enligt läkarna som genomförde testen är det en livsfarlig blandning. Och att det är en direkt orsak till att risken för hjärtinfarkt ökar om man blandar de två.
I flera länder är Red Bull-drycken förbjuden. Bland annat i Norge och Danmark. I Sverige går åsikterna isär när det gäller ett förbud mot Red Bull-drycken. Enligt Livsmedelsverket finns inga riktiga belägg ifall energidrycker är farliga. Däremot avråder Livsmedelsverket att blanda energidrycker med alkohol eller använda de som törstsläckare vid fysisk ansträngning.

TV4-Nyheterna.
Daily Mail.
Sportdryck saboterar träning.

Comments are closed.