Snökaos i busstrafiken

10-11 februari 2011 hade vi ett snöovÀder klass 2 enligt SMHI och det kom cirka 30 cm snö och blÄste över 20 m/s i StockholmsomrÄdet.
Morgonen – förmiddagen 11 februari stĂ€lldes all busstrafik in i StockholmsomrĂ„det. Vid 12-tiden började busstrafiken delvis komma igĂ„ng.
Snöröjningen fungerade dÄligt eftersom den som vanligt startade för sent och inte körde tillrÀckligt ofta pÄ samma vÀgar.
Dagens busstrafik klarar inte av att köras pÄ sÄdant underlag som bestÄr av mycket snö med is inunder. DÀcken greppar inte.
Den största anledningen till att bussarna fastnar Àr att det saknas lagkrav pÄ riktiga vinterdÀck för bussar!
1 december 2009 ökades lagkravet pÄ dÀcksmönstret vid vinterkörning för lastbilar och bussar frÄn 1,6 mm till 5 mm mönsterdjup och det var en stor förbÀttring, men det rÀcker inte. Det behövs vinterdÀck med rÀtt gummiblandning och lÀmpligt vintermönster pÄ vintern.
Man borde Ätminstone byta till nya dÀck i oktober varje Är, men det gör man inte av kostnadsskÀl. Företagen prioriterar istÀllet vinstintresset. Det Àr inte seriöst. Vi transporterar ju mÀnniskor.
Vi har Àven problem med vissa busskonstruktioner som inte Àr lÀmpliga för vinterkörning.
Dessutom finns det mÄnga förare som inte klarar av att köra i halka. Det handlar t.ex. om att inte gasa pÄ för mycket sÄ att hjulen spinner och det gÀller Àven att aldrig stanna i uppförsbackar trots att det finns hÄllplatser i uppförsbackar. SÄdana hÄllplatser skall man ignorera.
Det handlar Àven om att aldrig stressas att köra för fort pÄ grund av tidtabellen eller stressade resenÀrer som har brÄttom. NÀr det Àr halka har man aldrig brÄttom!
Vid nÄgra tillfÀllen per Är fÄr man faktisk acceptera att man inte kan komma fram i tid eller inte ens komma fram överhuvudtaget. Vi kan inte klara av det alla dagar pÄ Äret. Det Àr bara att acceptera att vÀdret kan stÀlla till det ibland. Folk har alldeles för brÄttom.
Numera upphandlar man busstrafiken enligt lagen om offentlig upphandling (LOU) och dÀrmed lÀgger de privata trafikföretagen sÄ lÄga anbud att de inte ha rÄd att utrusta bussarna med frÀscha vinterdÀck pÄ vintrarna. Det behövs lagkrav för att de skall göra det.
Förr brukade man inte stÀlla in busstrafiken helt nÀr det var snöovÀder, men det gör man oftare idag av ekonomiska skÀl. Det kostar att bÀrga bussar och reparera dem efter missöden i ovÀdren och det kostar att ha dessa trasiga bussar stÄende. Busstrafik Àr affÀrsverksamhet idag och samhÀllsnyttan kommer i andra hand.
FrÀscha och riktiga vinterdÀck med lÀmpligt mönster pÄ alla hjul och vinterutbildade förare Àr det snabba och billiga sÀttet att fÄ betydligt pÄlitligare busstrafik pÄ vintern.

Uppdatering: 2013-01-01 Infördes en ny lag som krĂ€ver vinterdĂ€ck pĂ„ drivhjulen för tunga fordon vid vintervĂ€glag. Äntligen!
Nu vill vi ha vinterdÀck Àven pÄ de andra hjulen sÄ att det gÄr att styra och bromsa vid vintervÀglag.

Comments are closed.