HÀftigare vÀder

PÄ grund av den globala uppvÀrmningen blir vÀdret allt hÀftigare, t.ex. vÄldsamma regnvÀder dÀr det kommer ner massor med regn pÄ mycket kort tid blir allt vanligare. Det orsakar översvÀmningar eftersom vattnet inte hinner sugas upp i marken. SMHI sÀger att den extrema nederbörden har ökat i Sverige.
Inne i vÄra samhÀllen finns det inte ens nÄgon mark som kan suga upp vattnet. DÀr mÄste ett avloppssystem klara av det istÀllet och det brukar inte vara dimensionerat för dagens regnmÀngder pÄ sÄ kort tid. Resultatet blir att vattnet rinner baklÀnges in i husens kÀllarvÄningar via avloppet istÀllet.
Det gÀller att bygga husen tillrÀckligt högt sÄ att de inte riskerar översvÀmning, men folk Àr naiva och tror inte att just de kan drabbas.
TÀnk pÄ att försÀkringen inte tÀcker alla typer av översvÀmningsskador.
Även övrig infrastruktur behöver byggas sĂ„ att de klarar översvĂ€mningar.

– ExtremvĂ€der. Filmer.
– ExtremvĂ€der. Bilder.
– Sveriges Radio
– SvD
– SvD
– GP
– GP
– VG
– VG
– Berlingske
– Berlingske
– Berlingske

Comments are closed.